12 dec. 2013

__ cum iti setezi calculatorul sa se inchida la o anumita ora

Un calculator se poate seta sa se opreasca automat.
Sistemul de operare contine implicit un utilitar numit shutdown.exe, care este localizat in folderul System32 din directorul Windows (de regula, C:WindowsSystem32). Vom folosi acest utilitar pentru a seta calculatorul sa se opreasca automat la o anumita ora.
1. Se merge la Control Panel > Scheduled Tasks. Se da dublu-click pe "Add Scheduled Task".
2. In fereastra noua care se deschide "Schedule Task Wizard" se apasa NEXT.
3. Apare o fereastra care afiseaza diverse aplicatii din care se poate selecta. Se apasa BROWSE.
4. In fereastra "Select program to schedule" se face browse catre folderul C:Windowssystem32 si se selecteaza fisierul shutdown.exe
5. In fereastra urmatoare trebuie alocat un nume acestui task (de ex. Shutdown zilnic) si setat modul cum trebuie acest task sa ruleze (zilnic, saptamanal etc.). In cazul nostru setam "Daily".
6. In fereastra urmatoare se seteaza ora la care sa se execute acest task. De asemenea, se pot seta doar anumite zile in care acest task sa ruleze, daca se doreste asa ceva (de ex. doar luni, marti si sambata).
7. Apoi trebuie sa introducem un user si parola acestuia pentru ca acest task sa ruleze. Daca nu stim combinatia user/parola, o putem introduce mai tarziu.
8. Fereastra urmatoare este ultima a acestui wizard. Vom selecta "Open advanced properties for this task when I click Finish" si vom apasa FINISH.
9. In continuare va aparea fereastra corespunzatoare task-ului creat anterior. Se observa linia "Run". Acolo este afisat programul care trebuie sa ruleze, si anume C:Windowssystem32shutdown.exe. Aici trebuie sa mai adaugam cativa parametri necesari. Linia de comanda va arata asa: C:Windowssystem32shutdown.exe -s -t 60 -c "Shutdown zilnic" -f
10. Ce inseamna acesti parametri?
-s indica sistemului sa se opreasca (si nu sa faca restart, de ex.)
-t 60 indica o intarziere in oprirea calculatorului (cu 60 de secunde sau oricate setam) pentru a avea timp sa salvam un eventual fisier la care putem lucra in momentul rularii procedurii de shutdown automat.
-c "Shutdown zilnic" reprezinta titlul ferestrei care apare cand se declanseaza procedura de shutdown automat.
-f indica inchiderea fortata a aplicatiilor deschise in acel moment fara avertizare prealabila (pentru cazul in care nu este nimeni in fata calculatorului sa confirme un eventual dialog aparut pe ecran de tip "Save, Yes, No, Cancel").
11. Nu mai trebuie decat sa apasam butonul OK si taskul este setat corespunzator pentru oprirea automata a computerului.

sursa: http://secolulinformatiei.blogspot.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu