9 iun. 2011

__ shank prakshalana

          ... in conceptia yoghina, una dintre cheile sanatatii consta in mentinerea unei stari de curatenie a intestinului. organismul fizic se intoxica in mod sistematic si fara intrerupere pe intreaga durata a vietii. una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature si ale senilitatii este acumularea de toxine in organism prin autointoxicare, orice celula in viata producand toxine.
evacuarea, chiar cotidiana, a intestinului nu exclude faptul ca mucoasa poate fi acoperita cu o coaja de sedimente, ele incrustandu-se acolo, putin cate putin, si nefiind niciodata eliminate. aici ele sufera procese de fermentatie si putrefactie din care rezulta substante toxice care difuzeaza in intregul organism. iritatia permanenta a mucoasei intestinale se afla la originea a numeroase forme de cancer, cazurile de cancer ale intestinului batand toate recordurile in comparatie cu cele ale altor organe ale corpului. daca examinam localizarea lor predominanta, constatam ca, exact cum virajele si curbele drumurilor favorizeaza accidentele, exista de asemenea locuri predilecte pentru cancerul de intestin, acestea fiind mai ales zonele in care curbura colonului antreneaza o anumita incetinire a ''curentului'' materiilor fecale. este deci evident faptul ca majoritatea cazurilor de cancer apar in locurile cele mai predispuse incrustarii cu sedimente a mucoasei intestinului gros. schema tubului digestiv reprodusa alaturat este revelatoare in aceasta directie. aceasta boala nu este insa singurul rau de temut pentru persoanele al caror colon este acoperit cu o coaja de materii fecale neeliminate.
bolile direct imputabile autoxicatiei sunt: ciroza, reumatismul, dizenteria, artrita, nevritele, psihozele, maladiile inimii , bolile pielii, litiazele, insomniile, sciatica, anemia, halena [ mirosul neplacut al gurii]. toate acestea datorandu-se recircularii toxinelor.
iata, intr-o sinteza semnificativa, principalele consecinte ale constipatiei, la diversele etaje ale corpului:


- stomac: pierde tonusului stomacal, ptoze stomacale, ulcere, cancer, de multe ori constipatia se afla si la originea mirosului urat al gurii;
- colon: hemoroizi, cancer;
- ficat: congestii hepatice, calculi ai vezicii biliare, intoxicatii de origine hepatica;
- apendice: apendicita cronica sau acuta;
- partea inferioara a abdomenului: staze sanguine diverse, infectii cronice ale organelor genitale feminine [uter, ovare, trompe ], deplasarea uterului;
- rinichi: litiaza [calculi], colici nefritice;
- sistem nervos: insomnii, depresii, iritabilitate, isterie;
- sange: anemie, modificari patologice ale compozitie sanguine [ceea ce influenteaza toate organele si toate celulele corpului];
- piele: eruptii de diferite naturi;
- picioare: sciatica, staze venoase ce conduc la formarea varicelor.
veritabila drama a acestei constipatii, insotita de incrustarea materiilor reziduale, este ca nu exista organe purificatoare intre mucoasa colonului si circulatia sanguina: toxinele patrund direct in sange si se repartizeaza in intregul organism. daca otravurile rezultate astfel in colon filtreaza in sange multi ani, asa cum se petrece adeseori la omul modern, se pot imagina efectele lor profund negative asupra organismului, accelerand procesul de imbatranire. permeabilitatea colonului este foarte mare, din acest motiv multe medicamente sunt administrate sub forma de supozitoare, pentru ca astfel ele ajung direct in sange.
sedentarismul favorizeaza autointoxicatia. clismele nu reprezinta o solutie, ele tulburand peristaltismul si producand constipatie. [o metoda eficienta ar fi BASTI KRIYA].
metoda ideala este insa tehnica de purificare numita SHANK PRAKSHALANA: se absoarbe apa calduta, sarata, pe gura, ea ajunge in stomac de unde, condusa prin miscari simple, parcurge tot intestinul pana la iesire. exercitiul se continua pana ce apa iese tot asa de curata si limpede ca si la intrare . ele nu prezinta nici un fel de dificultati majore, nu implica nici un pericol si de aceea sunt recomandate oricui, cu conditia ca tehnica sa fie corect executata. este surprinzator faptul ca nu intalnim aproape nici o aluzie la ea in literatura [ de ja foarte vasta] consacrata sistemului yoga in occident. cu privire la shank prakshalana -mentinuta secreta mult timp- nu gasim nici cea mai mica urma de descriere tehnica in foarte multe carti de yoga aparute in occident.


PREGATIRE

lasam sa se incalzeasca apa sarata intr-un dozaj de 15-16 g de sare cat mai naturala [nerafinata] la litru [ o lingura de supa rasa cu sare la un litru de apa], ceea ce reprezinta mai putin decat concentratia serului fiziologic. este obligatoriu ca apa sa fie sarata, caci, daca este pura, ea va fi absorbita prin osmoza, strabatand mucoasa intestinului si fiind apoi evacuata pe calea obisnuita, ca urina, si nu prin anus. daca apa ni se pare prea sarata la gust, putem sa-i reducem concentratia pana cand ni se va parea acceptabila.

MOMENTUL PROPICE

momentul cel mai potrivit pentru realizarea acestei tehnici este dimineata, pe nemancate. vom tine cont ca tehnica dureaza mai mult de o ora. in acea zi nu vom face asane, nici exercitii fizice foarte solicitante si nici a doua zi.

MODUL DE EXECUTIE

iata schema desfasurarii complete a acestei tehnici de purificare, in afara de miscarile necesare pentru a asigura trecerea apei de-a lungul tubului digestiv, care vor fi descrise ulterior:


1. bem un pahar [250g] cu apa sarata calda [temperatura apei va fi precum a unei supe calde];
2. imediat dupa aceea vom executa toate miscarile prescrise;
3. bem apoi inca un pahar de apa calda sarata, dupa care vom executa intreaga serie de miscari;
se va continua astfel absorbtia a cate unui pahar de apa sarata urmata de exercitiile indicate.
in timpul efectuarii lui shank prakshalana, datorita grupajului de miscari, apa parcuge aproape imediat tubul digestiv, fara a cauza senzatie de greata. se va continua alternanta: absorbtie apa calduta sarata - miscari indicate, pana ce vom bea sase pahare in total. in acest moment trebuie sa ne ducem la toaleta. in mod normal, o prima evacuare se produce aproape instantaneu, fecalele normale inmuiate sunt urmate de scaune si mai moi, apoi lichide [galbui]. daca aceasta nu se produce imediat , sau cel putin dupa un interval de 5 minute vom executa din nou miscarile indicate, fara a mai absorbi apa, apoi ne reintoarcem la toaleta. daca, in mod cu totul exceptional, rezultatul nu se produce va trebui sa amorsam evacuarea, eventual printr-o clisma cu 1/2 litri apa, cu mijloace obisnuite [irigator]. odata ce sifonul a fost amorsat, sau de indata ce primele scaune au aparut, restul urmeaza in mod automat. dupa fiecare trecere la toaleta, dupa folosirea hartiei uzuale, se va spala anusul cu apa calduta, se va sterge si se va unge cu ulei, pentru a preveni o iritatie datorata sarii. dupa aceasta prima trecere la toaleta trebuie sa continuam astfel:

-bem din nou un pahar de apa calda sarata;
-efectuam toate miscarile si mergem iar la toaleta, caci de fiecare data va avea loc o noua evacuare. continuam astfel alternanta baut apa calda sarata - exercitii - wc, pana cand apa va iesi la fel de curata ca si la intrare, ceea ce, dupa gradul de acoperire cu sedimente incrustate a colonului, corespunde absorbtiei a 10 -14 pahare de apa sarata, rareori necesitand mai mult. atunci cand suntem satisfacuti sau cu alte acuvinte, de indata ce apa evacuata va fi indeajuns de curata, dupa cum dorim, putem:

a) sa nu mai facem nimic, si in aceasta situatie vom mai merge inca de cateva ori la toaleta in ora care va urma, acesta fiind singurul incovenient;
b) sa bem 3 pahare de apa calda nesarata si sa facem vamana dhauti; aceasta dezamorseaza sifonul si goleste complet stomacul. in general, yoghinii fac vamana dhauti dupa shank prakshalana.


CAUZE ALE UNUI EVENTUAL ESEC

dupa ce au fost consumate 4 pahare de apa, daca de exemplu, simtim ca continutul stomacului nu trece in mod normal in intestin, ceea ce produce o senzatie de supraincarcare ce poate ajunge pana la greata, aceasta inseamna ca sfincterul piloric [dintre stomac si duoden] nu se deschide cum ar trebui. o data insa ce sifonul este amorsat nu mai exista nici un fel de dificultate si putem continua linistiti tehnica. este posibil, ca la unele persoane un dop de gaze datorat fermentatiei, sa impiedice amorsarea normala a sifonului. in acest caz est suficient sa se apese in mod ferm abdomenul cu mainile realizand masajul abdominal [ sahaj agnisara dhauti] sau sa se fac a sarvangasana, in afara seriei de exercitii indicate. in cazul cel mai nefavorabil, cand apa nu paraseste deloc stomacul, avem de ales intre doua solutii:

1. sa facem vamana dhauti, sau, cu alte cuvinte sa golim continutul stomacului gadilandu-ne la baza limbii cu degetele aratator, mijlociu si inelar de la mana dreapta pentru a declansa reflexul vomitativ.
2. sa nu facem nimic, apa evacuindu-se de la sine, progresiv, sub forma de urina. dupa aceasta tehnica de purificare este absolut necesar sa ne odihnim si sa evitam sa iesim in frig.


PRIMA MASA

dupa shank prakshalana trebuie, in mod imperativ, sa se respecte urmatoarele indicatii:

-sa mancam, dar nu mai devreme de 1/2 h dupa exercitiu si numai tarziu de 1 ora dupa terminarea acestuia; este categoric interzis sa se lase tubul digestiv gol mai mult de 1 ora;
-prima masa va fi alcatuita din: orez alb [nu orez complet sau cu coaja, care ar irita mucoasa intestinala] fiert in apa, chiar foarte bine fiert astfel incat boabele sa se topeasca in gura. el poate fi servit insotit de morcovi foarte bine fierti. la aceasta prima masa este absolut necesar sa consumam cel putin 40 g unt. acesta poate fi topit chiar deasupra orezului sau putem sa-l mancam direct dintr-o lingura. in cazul in care nu avem orez, el poate fi inlocuit cu o fiertura de paste [macaroane , spaghete] cernute cu branza razuita.



IMPORTANT !
in nci un caz orezul nu va fi fiert in lapte. timp de 24 h care urmeaza dupa aceasta tehnica este absolut interzis sa se bea lapte sau sa se manance iaurt, chefir etc. mai mult chiar, in timpul acelorasi 24h alimentele sau bauturile acide [aceasta este una dintre ratiunile interzicerii iaurtului], fructele si legumele crude sunt interzise. painea este permisa numai la a doua masa care urmeaza dupa exercitiu. toate branzeturile cu pasta tare sau semitare sunt permise; astfel, varietatile de svaitzer sunt permise. sunt absolut interzise branzeturile fermentate , cascavalul de brie sau branza de camembert. dupa 24h putem reveni la regimul normal specific, evitand totusi orice exces de carne [in cazul in care nu am renuntat complet la consumul acesteia].
apa sarata absorbita va antrena, prin osmoza, o parte din lichidele organismului catre tubul digestiv. este deci normal sa resimtim o sete accentuata dupa aceasta tehnica. este insa absolut necesar sa nu se consume nici o forma de lichid, nici macar apa curata caci altfel vom continua sa alimentam sifonul si vom merge fara incetare la toaleta.
dupa prima masa insa putem bea moderat apa sau infuzii usoare [tei, menta], apa minerala deloc sau putin gazoasa. alcoolul, deja nerecomandat in mod normal, mai ales pt yoghini, este strict interzis in intervalul de 24h ce urmeaza dupa exercitiu. daca scaunele nu vor apare decat dupa 24 sau 36h, acest lucru nu trebuie sa ne surprinda. ele vor fi acum galben aurii si inodore, precum acelea ale unui bebelus. aceasta tehnica trebuie efectuata de cel putin 2 ori pe an, momentele cele mai favorabile fiind la echinoctiul de primavara si la echinoctiul de toamna. cei care vor insa sa se purifice foarte bine o pot realiza o data pe luna.
celebrul yoghin brahmachary indica sa se faca shank prakshalana la fiecare interval de 15 zile.
in cazurile de intoleranta la sare se poate recurge la o fiertura de praz, morcovi sau alte legume si chiar de cuburi de bulion. persoanele care sufera de constipatie pot sa realizeze shank prakshalana in fiecare saptamana, dar numai cu 6 pahare de apa. in acest caz tehnica se realizeaza intr-o 1/2 h. aceasta este cel mai bun reeducator al intestinului si are avantajul ca nu slabeste peretii colonului.


EFECTE BINEFACATOARE

primul efect este de ordin eliminatoriu, prin evacuarea totala a sedimentelor incrustate in mucoasa intestinului gros. practicantii carora o evacuare cotidiana a intestinului le dadea iluzia ca nu au fost si ca nu sunt constipati, vor constata ca in materiile fecale eliminate sunt coji, samburi, fire de par, etc. toate acestea fiind incrustate in intestin de luni sau chiar de ani de zile. prin shank prakshalana toate aceste murdarii sunt eliminate, iar pericolul de intoxicare datorat prezentei si absorbtiei permanente a toxinelor este suspendat. efectele benefice nu vor apare neaparat imediat, dar ele nu vor intarzia sa se manifeste dupa 2-3 zile, prin prospetimea mirosului rasuflarii, printr-un somn mai bun, prin disparitia eruptiilor sau a cosurilor de pe fata sau de pe corp. toate acestea se mentin, cu conditia de a alege un regim alimentar hipotoxic fara exces de carne. se constata, de asemenea, disparitia rapida a mirosurilor corporale. transpiratia devine inodora putand astfel sa renuntam la deodorante care stim ca au efecte nocive. pielea in general si mai ales tenul, devin luminoase , privirea devine stralucitoare si magnetica. acest procedeu nu este numai pur eliminatoriu, el fiind in acelasi timp si tonic. prin shank prakshalana se stimuleaza profund ficatul, aceasta constatandu-se dupa culoarea primelor scaune. el actioneaza de asemenea si asupra celorlalte glande anexe ale tubului digestiv si in special asupra pancreasului. cazurile usoare de diabet sunt tratate in spitalele yoghine [india] punandu-l pe pacient sa fac shank prakshalana la fiecare 2 zile timp de 2 luni, aceasta realizandu-se in paralel cu un regim alimentar adecvat si fiind asociata cu pranayama si cu alte tehnici yoghine. glandele lui lagherhans situate in pancreas vor secreta mai multa insulina ca efect al stimularii generale a pancreasului. curatirea completa a tubului digestiv antreneaza o asimilare corecta a hranei si deci ii face pe cei slabi sa se implineasca armonios fizic si pe cei cu kg in plus sa piarda in greutate. shank prakshalana este foarte eficienta pentru a completa tratamentul oxiurozei. intregul continut al intestinului fiind evacuat in aceasta situatie, viermii si ouale fiind antrenate afara.

CONTRAINDICATII
in general, shank prakshalana nu trebuie sa fie realizata in cazuri de boli cardiace grave, boli digestive acute, boli renale cronice si in perioada de sarcina, in ultimele 2 trimestre. in mod particular persoanele suferind de ulcer gastric [la stomac] in forma grava trebuie sa se abtina si sa astepte vindecarea inainte de a o practica. persoanele suferind de afectiuni acute ale tubului digestiv: dizenterie, diaree, colita pronuntata, apendicita acuta sau afectiuni grave ca tuberculoza intestinala sau cancer, trebuie sa nu o practice. cazurile de colita cronica pot fi totusi ameliorate executand shank prakshalana in afara perioadelor de criza. aceste contraindicatii nu sunt totusi absolute. in india, in spitalele yoghine, se intalnesc cazuri de dizenterie vindecate complet prin shank prakshalana, chiar si atunci cand bolnavii fusesera tratati luni de zile prin metode clasice fara sa se fi vindecat.

GRUPAJUL DE MISCARI NECESARE IN SHANK PRAKSHALANA
INTRODUCERE

pentru a conduce apa prin tubul digestiv pana la iesire este suficient sa se execute urmatoarele miscari descrise mai jos. fiecare miscare trebuie sa fie repetata de 4 ori pe fiecare parte, in mod alternativ, intr-un ritm suficient de rapid. seria completa nu ia mai mult de 2 minute si jumatate.
PRIMA MISCARE
pozitia de pornire: in picioare, talpile la aproximativ 30 cm, degetele de la maini inlantuite cu palmele orientate in sus; ne vom indrepta spatele bine si vom respira normal de voie. fara a face sa se rasuceasca bustul ne inclinam mai intai spre stanga, apoi, fara sa ne oprim in pozitia finala, revenim pt a ne inclina pe cealalta parte [dreapta]. vom repeta de 4 ori aceasta miscare dubla, facand deci 8 inclinari alternative la stanga si la dreapta. aceste miscari deschid pilorul si la fiecare inclinare o parte din apa paraseste stomacul trecand in duoden si in intestinul subtire.
A 2- A MISCARE
aceasta miscare face sa inainteze apa prin intestinul subtire. pozitia de pornire este aceeasi: in picioare, cu talpile departate. intindem bratul drept la orizontala si vom indoi bratul stang pana ce aratatorul si degetul mare ating clavicula dreapta. vom efectua apoi o rotatie a trunchiului spre dreapta, indreptand bratul intins catre spate, cat mai mult cu putinta. vom privi varful degetelor de la mana dreapta. nu ne oprim la sfarsitul cursei, ci revenim imediat la pozitia de plecare. executam apoi miscarea in cealalta parte. aceasta dubla miscare va fi repetata de 4 ori: se vor face deci 8 miscari de rotatie.
A 3 -A MISCAREapa continua sa inainteze in intestinul subtire datorita urmatoarei miscari: se va efectua o varianta a posturei cobrei[bujangashana] in care numai degetele de la picioare si palmele ating solul.

FOARTE IMPORTANT ! picioarele sunt departate la 30 cm. cand pozitia este luata , vom face sa pivoteze capul, umerii si trunchiul pana ce ajungem sa privim calcaiul opus [deci daca incepem rotatia spre dreapta, se va privi calcaiul stang]. in continuare nu ramanem nemiscati, ci revenim la pozitia de plecare si reincpem pe cealalta parte. vom repeta de 4 ori aceasta dubla miscare. in total vor fi 8 rotatii.
A 4-A MISCARE apa ajunsa la extremitatea intestinului subtire si inceputul intestinului gros trebuie sa fie condusa apoi prin colon datorita celei de a 4-a miscari, cea mai complicata din serie, cu toate ca este accesibila oricui, cu exceptia persoanelor cu afectiuni ale articulatiei genunchiului sau ale meniscului. aceste persoane vor recurge la varianta de inlocuire a acestei miscari.
pozitia de pornire: pe vine, picioarele departate la 30 cm, calcaiele fiind orientate catre exteriorul pulpelor si nu sub fese. mainile sunt asezate pe genunchi care sunt departati la aproximativ 50cm. vom roti trunchiul spre dreapta si vom aseza genunchiul stang la sol in fata piciorului opus. palmele imping pulpa dreapta catre partea stanga si pulpa stanga catre partea dreapta, astfel incat sa se comprime jumatatea dreapta a abdomenului pentru a apasa colonul. vom privi cat mai mult in spate, rasucind capul spre dreapta pentru a se accentua torsiunea trunchiului si pentru a mari presiunea asupra abdomenului. apoi se realizeaza din nou miscarea completa in sens opus, asezand de data aceasta genunchiul drept la sol si rotind trunchiul spre stanga; in acest fel pulpele vor comprima alternativ cele 2 jumatati ale abdomenului.
aici este absolut necesar sa se inceapa prin punerea genunchiului stang la sol, pentru a se comprima mai intai partea dreapta a abdomenului, apasindu-se astfel mai ales colonul ascendent [prima parte a intestinul gros]. aceasta dubla miscare se va executa de 4 ori[se vor executa 8 torsiuni]. in caz ca nu se va putea executa cea de a 4-a miscare se va recurge la o varianta de inlocuire


VARIANTA DE INLOCUIRE
pozitia de plecare: asezati la sol, picioarele intinse, trunchiul ridicat, sprijin pe bratele intinse, se indoaie piciorul drept si se trece peste stangul, punandu-se in acelasi timp palma dreapta pe talpa piciorului si se rasuceste mult trunchiul spre stanga, privind inapoi. se revine imediat si se executa miscarea alterna. se fac 4 torsiunari duble.
SINTEZA - REZUMATUL PROCEDEULUI COMPLET
1. bem un pahar cu apa [250g] calda sarata, in concentratie de 1 lingura de sare la 1 litru de apa;
2. efectuam ciclul complet de miscari;
3. bem un al 2-lea pahar urmat de toate exercitiile;
4. procedam la fel in continuare, pana la ingurcitarea completa, gradata, a 6 pahare de apa calda sarata;
5. mergem la toaleta si asteptam sa se produca o prima evacuare; daca aceasta nu se produce intr-un interval de 5-7 minute, refacem mai amplu, mai dinamic, tot ciclul de exercitii, fara a mai bea apa sarata. daca rezultatul se lasa inca asteptat, executam suplimentar sahaj agnisara dhauti [automasajul abdominal] si sarvangasana [postura luminarii]. daca nici in acest caz nu se produce evacuarea, o clisma usoara va declansa peristaltismul intestinal si va amorsa sifonul;
6. bem inca un pahar cu apa, executam exercitiile, mergem la toaleta;
7. urmam astfel alternanta absorbtie apa - exercitii - toaleta, pana cand rezultatul ne satisface. yoghinii perseverenti continua curatirea pana cand apa iese la fel de curata intocmai ca la intrare;
8. pentru a incheia -faculativ- evacuam toata cantitatea de apa continuta in stomac realizand vamana dhauti dupa ce am baut mai intai 2 pahare de apa calda nesarata. vamana dhauti goleste stomacul, decongestioneaza ficatul, vezica biliara si splina si totodata dezamorseaza sifonul. daca nu facem vamana dhauti ne putem astepta sa mai mergem la toaleta inca de cateva ori in ora urmatoare;
9. asteptam cel putin 1/2 ora inainte de prima masa, dar in orice caz nu lasam sa treaca mai mult de 1 h dupa ce am terminat tehnica inainte de a realimenta tubul digestiv;
10. trebuie sa rezistam ferm senzatiei de sete, cel putin pana dupa prima masa, caci in caz contrar vom continua sa mergem la toaleta fara oprire.



11 comentarii :

  1. acum se vede :) o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim12.3.11

    Eu am facut acesta detoxifiere cu exercitiile de rigore, la inceput am crezut ca nu va iesi nimic deoarece efectele intarziau sa apara,la mine si-a facut efectul dupa 1h si jumatate,doar dupa ce am inceput sa beau apa plata nesarata, dar este foarte bun datorita faptului ca intr-adevar curata colonul. Al recomand cu incredere si astept alte postari privitoare la curatarea orgnismului! AAAAA app, sfatul meu daca va hotarati sa-l faceti,sa va rezervati si in jur de 6 ore ale dvs caci nu veti putea pleca ;)) decat la WC

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! Aceasta metoda o poate face o persoana care are probleme cardiace , nu sunt grave dar careia i s-a interzis consumul de sare, otet, acrituri si condimente? Inima este sanatoasa. Sunt probleme cu tensiunea. Eventual o inlocuire a sarii? Stiti cumva o alta metoda tot asa de benefica, pe care ar putea-o urma dumneaei. Mentionez ca are 30 kg peste greutatea normala si ar dori sa si slabeasca, dar fara pastile, doar prin metode naturale. Are o alimentatie destul de sanatoasa si mananca putin, insa tot nu slabeste.Este convinsa ca dupa detoxifiere ar avea mai multe sanse. Multumesc!
    Am gasit lucruri interesante aici si continuu sa-l vizitez pentru a afla si alte noutati. Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim1.5.12

    Eu am gasit cu multi ani in urma acest exercitiu ,in ziarul tainele sanatatii pe care l-am facut .A dat rezultate foarte bune si din acest motiv il recomand celor care nu au restrictii este extraordinar de bun si nu ne goleste buzunarul. Multumesc din suflet celor care l-au scris pe acest site va doresc numai bine si multe realizari in viata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim7.5.12

    Buna. am facut aceasta cura de detoxifiere si a avut efect chiar de la al 3-lea pahar baut cu apa fierbine si sarata. Am baut doar 6 pentru ca deja isi facuse efectul.(eliminam apa curata)
    Trebuie sa-ti rezervi jumatate de zi, apoi sa te odihnesti.
    In concluzie sunt foarte multumita si am sa repet exercitiul si peste cateva luni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim4.6.13

    Acest exercitiu are 2 forme : lunga si scurta .
    Cea scurta ste de doar 6-8 pahare , iar cea lunga este dubla sau mai mult.
    Un principiu mai putin cunoscut este faptul ca nu doar curatirea tractului intestinal se intampla cand se face forma lunga .
    In mod normal hrana trece prin peretii intestinului subtire direct in sange .
    In schimb apa sarata trage invers prin peretii intestinului toxinele din sange in intestin evacuandu-le .
    Acea faza in care apa iese curata este importanta deoarece atunci se realizeaza aceasta purificare a toxinelor sangvine .

    RăspundețiȘtergere
  7. Este cu adevarat un dar acest "exercitiu"...l-am facut si garantez pentru efectele sale....apa poate fi inlocuita shi cu sucuri naturale, facute in casa, dar cel mai bine este sa se respecte toate indicatiile de mai sus.....repet! este un dar!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim13.7.15

    E tare. Merita incercata aceasta metoda de curatire a colonului. Eu am aplicat metoda la solstitiul de vara din 2015,am simtit o oarecare usurare a organismului ,dar,din teama nu am utilizat decit 2 litri de saramura cu sare roz de himalaya.Dupa doua saptamini mi-am permis o colonoscopie si vizualizind pe monitor intreaga operatiune am constatat ca intestinul gros era aproape curat.Mi-am propus pentru echinoctiul di septembrie sa repet operatiunea cu saramura insa intentionez sa ingurgitez 4 litri.Eu am 60 de ani si sunt constient de faptul ca peristaltismul la aceasta virsta este diminuat asa incit cred ca voi continua sa aplic metoda la schimbarea tuturor anotimpurilor. Va doresc curaj si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim15.3.17

    Dupa al 4 pahar am avut senzatie de greata si am vomitat tot...de ce oare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim3.6.17

      Daca nu se desvhide sifonul, apa ramane in stomac si se umple,trebuia conti uat cu exercitiile si se porneste

      Ștergere